مواد شیمیایی موجود در ظروف; عامل ایجاد سرطان

 

یک فوق تخصص خون و سرطان بالغین گفت: اسم این ظروف یک‌بار مصرف، گیاهی است اما موادی که در آن‌ها استفاده می‌شود باعث ایجاد سرطان می‌شوند. محمد مهدی کوشیار، در همایش سرطان در پوست گردو که در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: آینده دست دانشجویان دانشمند است. پلاستیک‌هایی که در دست شما قرار داد. مشکلات بسیار زیادی دارد و معضل زباله، همیشه در مازندران، دماوند و همه جا وجود داشته است.

وی افزود: یکی از فعالیت‌هایی که ترکیه انجام داده است، واردات زباله است. ترکیه از چین و آلمان زباله وارد می‌کند و با استفاده از علم و اقتصاد خود برای همین کشورها ظروف بازیافتی تولید می‌کند. اما فعالیت‌های جزئی کافی نیست. مقدار زباله‌ها بسیار زیاد است. کل دیواره‌ دریای خزر را زباله فراگرفته است، کل اقیانوس‌ها پر از زباله شده‌اند. تا چندسال آینده مقدار ماده سمی حاصل از پلاستیک بیشتر از موجودات زنده اقیانوس‌ها خواهد بود. این فوق تخصص خون و سرطان بالغین تشریح کرد: برخی از فعالیت‌ها را می‌توانیم در راستای کاهش مصرف پلاستیک انجام دهیم، برای مثال پس از خرید نان می‌توانیم، نان داغ را داخل پلاستیک نگذاریم تا مواد شیمیایی پلاستیک آزاد نشود و یک پلاستیک کمتر در جهان اطرافمان مصرف شود. این مواد شیمیایی پلاستیکی به مرور زمان وارد بدن می‌شوند، تا زمانیکه شما می‌توانید این مواد را در داخل ادرار و خون خود پیدا کنید.

کوشیار اظهار کرد: باید فرهنگسازی کنیم تا از ظروف پلاستیکی استفاده نکنیم. پلاستیک یک ماده مصنوعی و با استفاده از مواد نفتی است که سالیان زیادی مورد استفاده قرار است و بسیار مفید واقع شده‌، از جمله خاصیت‌های این ماده می‌توان به کشسانی، قالب پذیری و راحتی ساخت وسایل مختلف و حتی پرتز دندان نام برد. تنها نکته بد پلاستیک این است که همه جا وجود دارد و علت آن هم قابل تجزیه نبودن آن است. اگر بخواهیم برای پلاستیک جایگزین انتخاب کنیم و آن هم کیف‌های کاغذی باشد، کاری بدتر کرده‌ایم زیرا با این عمل تمامی درخت‌ها و جنگل‌های ما از بین می‌روند. وی خاطر نشان کرد: در کشورهای مختلف برخی فعالیت‌هایی را در زمینه کاهش مصرف پلاستیک انجام داده‌اند برای مثال پاکستان مصرف پلاستیک را ممنوع کرده است، ایرلند برای افرادی که در خیابان یا جاده زباله بیرون می‌انداختند جریمه مقرر کرد ودیگر اقدامات مهمی که باعث کاهش مصرف پلاستیک شد. پلاستیک باعث ایجاد سرطان در انسان نمی‌شود اما برای طبیعت اطراف ما نوعی فاجعه است و باعث کشتار حیوانات و گیاهان اطراف ما می‌شود.

کوشیار ادامه داد: برای تولید ظروف گیاهی یکبار مصرف در کشور ما چند کارخانه وجود دارد و برای تولید این محصول از کانادا ذرت وارد می‌کنند، در مناطقی مانند بندر انزلی این ذرت نگه‌داشته می‌شود و پس از تولید پروتئین در آن، ظروف پلاستیکی تولید می‌کنند. بعد از اینکه متوجه می‌شوند ظروف گیاهی دوام موجود در ظروف پلاستیکی را ندارند، به آن‌ها مواد اضافه شونده می‌زنند و این مواد است که در انسان سرطان ایجاد می‌کند. اسم این ظروف گیاهی است اما موادی که در آن‌ها استفاده می‌شود باعث ایجاد سرطان می‌شوند. جوانان ما می‌توانند با ارائه ایده‌های خود برای تولید ظروف گیاهی سالم‌تر قدم پیش بگذارند و ما حتما از آن‌ها حمایت می‌کنیم.

منبع: www.isna.ir

 

 

This post is also available in: English

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *